Tuesday, May 17, 2011

+ Andainya Perempuan Tahu . . .

Andainya perempuan tahu,,
Dalam hati seorang lelaki mempunyai naluri untuk disayangi,,
Ada rasa untuk diberi perhatian,,
Ada rasa untuk didengari keluh kesahnya,,
Ada waktu-waktu minta ditemani kesedihannya,,


Andainya perempuan tahu,,
Rajuk seorang lelaki minta dipujuk,,
Marah seorang lelaki perlu didekati,,
Sedih seorang lelaki perlu didengari,,
Happy seorang lelaki ingin dikongsi,,


Andainya perempuan tahu,,
Di sebalik 1001 rasa itu,,
Ada sekeping hati nan lembut,,
Bukan untuk dimanjai,,
Bukan jua untuk ditatang bagai minyak yang penuh,,
Hanya perlu sedikit perhatian,,
Agar rasa kasih itu wujud walau di saat jauh,,


Kerana andai perempuan tahu,,
Hati ini akan selalu bertanya pada diri seorang perempuan,,
"Wujudkah cinta di hati perempuan??
Bila di saat jauh tanpa perkhabaran,,"

Tahukah perempuan??
Lelaki ingin disayangi atas dasar siapa dirinya sekarang,,
Bukan atas dasar siapa dirinya sebelum ini,,
Lelaki juga ingin perempuan mencintainya kerana hatinya,,
Bukan rupa parasnya semata-mata,,

Monday, May 9, 2011

~/> Exam PC (St.John Ambulance) 2011

Semalam (8 Mei 2011) peperiksaan pertolongan cemas bagi ahli St.John Ambulance Malaysia , SMK Tun Syed Nasir Ismail (SMK TSNI) dijalankan . Haha . Ayat nak poyo . Yang ambik exam ni cuma bdak junior & bdak yang tak lulus PC sebelum ni . Aku da lulus da . Tak kisah . Hehe . Semalam , aku datang sebagai ketua AJK . Ada 26 orang yang ambik exam ni semalam . Kalau tak silap aku la 26 orang . Apa-apa je la . Malas nak pikir !

Hah ! Nak tau siapa yang lulus ? Firstly , aku nak ucapkan congratulations kat yayunk aku Nurfajarreen binti Ponidi (Fafa) sebab dia lulus semua bab dalam periksa PC ni . Hehe . Melangkaui aku nampak . Dulu aku gagal satu bab . Tapi lulus jugek ! Then , sama la jugak dengan adik aku Anuar . Dia ni pun lulus semua jugak . Siapa lagi eak ? Aku tak ingat sangat la yang lulus semua . Tapi yang pasti , ni la senarai nama bdak-bdak yang lulus exam PC ni .

~> Aina Nadhirah , Aini Shuhaimah , Nurul Asmawani , Rahimah Syafiqah , Muhammad Ashmeer , Alif Marzuq , Muhammad Syummul , Muhammad Syafiq , Muhammad Aiman , Afiq Asyraf , Muhammad Amirul Zikri , Muhammad Razif , Nurul Aifa'a , Nur Amira Aimi , Mohamad Syahid , Badrul Izzuan , Siti Nur Nabilah , Shafikah & bla bla bla .
(Dua orang lagi aku tak ingat . Ni je la yang aku ingat . Malas nak pikir !)

^ Ni bdak-bdak yang ambik periksa . Mana ada ramai an ? Haha . ^

^ Happy je . Mentang-mentang lulus . Kalau tak lulus , haremm diorang nak senyum . ^

^ Apa pasal la dengan si Ajib tu . Terlopong mulut . ^

^ Ni pun sama . Happy je sebab lulus . ^

^ Haha . Sah la tu kena tanya soalan yang susah-susah dengan Encik Nasir . ^

^ Nervous tunggu giliran ambik periksa . ^

^ Eh ? Macam kenal mamat tu . Haha . Ni pemeriksa bahagian transportation . ^

^ Buat muka kesian pulak masa nak tunggu keputusan . Haha ! ^

^ Ceh . Ni sebenarnya trying nak happykan diri sebab tak nak kasi nervous diri tu . ^

^ AD yang boleh la tahan comey ! ^

^ Jawab je la setakat yang mampu . Tengah pening tu sebenarnya . ^

^ Pedih gila otak kalau dapat soalan susah . ^

^ Buat je CPR tu suda laa . Sempat lagi nak senyum kat camera . ^

^ Menanti keputusan dari Encik Nasir . ^

^ AD yang kuat melawak , Abang Aziz . ^

^ Happy gila Fafa tu . Maklum la . Da lulus . ^

^ Jawab soalan pasal CHOKING dengan Syakir . ^

^ Aiyoo . Bad suda pening meyh . Siap garu-garu kepala lagi . ^

^ Soalan daripada Encik Nasir mampu buat orang ternganga luas . Haha ! ^

^ Bahagian BANDAGING bersama Niesa . ^


Congrats la kat korang yang lulus PC ! Yang gagal tu jangan la putus asa . Tahun depan ada lagi . Next time buat yang terbaik ok ?


WE LOVE ST JOHN AMBULANCE MALAYSIA

Thursday, March 31, 2011

" Baek je .

Lama da tak update blog . Bukan malas . Tapi sekarang ni busy dengan macam2 latihan kat sekolah r . Penat . Tak banyak time nak update blog . Malas tu kadang2 ada la jugak . Haha . Apa seyh . Nak online Facebook . Malas jugak . Tadi online sekejap . Just approve semua friend request lepas tu da . Log out terus . Geledah2 kat Google sekejap . Saja2 . Cuci mata tengok gambar . Bukan gambar apa pun . Then , terjumpa la gambar yang memang , "Wow !" Sedap mata memandang . Memang cun la !

Korang jangan fikir lain . Aku tau kadang2 pembaca ni ada yang otak kuning . Haha .

"Kereta yang ni smart woo . Kalau aku dapat kereta ni , perghh !"

"Yang ni cun . Simple je . Tapi lagi cun kalau warna putih kot ."

"Whoot whoot . Shemart seyh !"

"Chantek meyh ! Silau mata ."


Semua ni aku search kat Junction Produce Team . ;D


Hey , kereta aku pun kereta Junction Produce jugak . Ops ! Sebenarnya kereta bapak aku . Kira kereta aku jugak la . Haha . Apa seyh . Nak dibandingkan kereta aku dengan kereta2 kat atas ni , lagi lawa kereta aku kot . Haha . Nanti ada time aku tunjukkan gambar kereta aku tu . Da la cun , lawa , smart pulak tu . Wakakak . Warna putih . Nantikan entry seterusnya .

Tuesday, March 29, 2011

" Akhirnya.. Impian Tercapai!!

Pertandingan kawad kaki di SMK TSNI telah pun berlangsung pada 26 Mac 2011.. Hohoho.. Dapat jugak rasakan kemenangan.. St.John dah dua kali berturut2 kalah.. Cikgu ambik yang top 5.. St.John dapat nombor 5.. Jadik laa.. Yang penting menang daripada tak dapat nombor langsung.. Huwarghhh!! Badan sakit2 sudaa.. Penat la kawad hari tu.. Agak terabur sikit.. Tapi boleh la..

video

Tengok tu.. Ada part yang buat aku sakit mata nak tengok.. Tapi aku suka yang mara menghadap ada hormat tu.. Serentak gila BAFUCK.. Like it..

Sedikit kenangan pada hari tersebut..

"Tengok muka awek aku tu.. Macam meow.. Haha.."

"Bakal2 nurse sekalian.."

"Apa2 je la diorang.. Yang baring kat tepi tu aku la.. Wakakak.."

"Ni senior2 yang mengajar kawad.. Thankz a lot la.."

"Sempat lagi snap pic dengan awek aku.. Haha.. Jangan jealous sudaa.."

"Awekku nurse?? Haha.."

"Ni budak2 yang masuk pertandingan kawad tu.. Peace!!"

"Macam2 gaban.. Apa yang aku buat tu?? Aku pun tak tau.."

"Jelingan manis dari aku.. Cair tak?? Haha.."

"Perasan tak kat tengah2 tu ada SWEET COUPLE posing bukan main baEk.."
(Aku & Fajar)

Tu la kitorang.. Asik snapping je.. Memang tak ada kerja la.. Masa kat dataran ni, St.John je yang nampak meriah.. Yang lain semua tak meriah sangat macam St.John.. Apa la.. Haha.. St.John tahun ni memang gempak la!!